lördag 4 maj 2013

Spring- och passivitetsträning m m

i Kronobergsparken som var en stilla oas vid lunchtid idag då de flesta andra deltog eller spanade in Kungsholmen Runt-löptävlingen.

Bingo fick springa lös och tog som vanligt flera snabba sprintervarv. Tror absolut att han har någon form av vinthundsmentalitet eftersom han är så förtjust att springa snabbt. Bingos absoluta favorit är när han träffar på andra hundar som det "klickar" med och som också gillar att springa ihop. Förra veckan träffade vi på en tax som han sprang runt med vid Smedsuddsbadet. Såg jättekul ut eftersom han även kombinerade snabbspringandet med att ta höga skutt fram och tillbaka över taxen. Har haft som vana att låta honom springa av sig ordentligt minst en gång per dag och hoppas att han och Pyret kommer att gilla att lekspringa ihop så småningom.

Bingo vilar ut efter springandet medan Pyret mest höll sig till filten och spanade in omgivningen.
 
Alla flockmedlemmar med på bild; Bingos huvud längst till vänster, Pyret i mitten på filten och så mattes skugga längst ned till höger.

Bingo agerar vakthund för ovanlighetens skull och skallmarkerade på alla personer som lade sig och solade i närheten av oss.

2 kommentarer:

  1. Men oj vad jag har missat den senaste veckan! Här har du en som är superavundsjuk! Jag har också tittat på IGs som kompis till Buzz. De är fantastiskt trevliga hundar och det ska bli kul att få höra hur de utvecklas. Själv tyckte jag att Buzz 8min första hund) var oslagbar, men Sid som är totalt annorlunda har visat sig vara det med. Egentligen gillar jag nog t o m Sids stil mer. Han har lite mer fart och bus i kroppen än Buzz. Det är kul när det händer lite. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, här kommer det vara mycket om hur vi försöker få det att fungera oss sinsemellan. Är inte helt lätt med tanke på att Bingo är en så försiktig hund och Musse är totalt motsatsen! Tar gärna mot råd & tips:-)

      Radera