torsdag 9 maj 2013

Kiss och bajs

blir med två hundar, varav en valp, högintressant att bevaka och följa varje dag. Den som inte gillar ämnet behöver inte läsa detta inlägg;-). Med Bingo att han får göra sina saker ifred. Med Musse att han både kissar och bajsar på rätt ställe. Helst utomhus, men om det sker inomhus att det åtminstone sker på inkontinenslakanen.

Utomhusbajsande kan överlag vara lite kinkigt med valpar som har det med sig att inte lämna spår efter sig i onödan. Dag 2 i sitt nya liv i Sthlm var Musse så rädd/stressad att han bara vågade bajsa inne i själva canvasburen i valphagen, dvs inte ens i stora valphagen. Som tur var kom det igång utomhus under kvällen dag 3 (samt även i valphagen). Sedan tog det ytterligare några dagar innan Musse klarade av att kissa/bajsa på de gemensamma promenaderna med Bingo. Både för att Bingo i sig lockar att leka och bita på, men också för att Musse hela tiden följer Bingo i det mesta. Där Bingo sniffar, där vill Musse också sniffa.

En annan pikant detalj som gjort att Musse fått ett extrabad tidigare än planerat, är att han kommit i vägen för Bingos kisstrålar. Så länge det bara kommit lite på Musses huvud så har jag tyckt att det kanske bara gör honom ännu mer tight med Bingo att lukta mer av honom. Fast efter att ha blivit helt duschad av Bingos långa kissprojektiler så blev det dags för ett nytt Mussebad.

Tror att det kan ta längre tid med Musse att bli helt rumsren. Som valp kissade Bingo otroligt nog aldrig under natten med start från dag 1 hos mig, medan Musse ca varannan natt kissat på sina inkontinenslakan i sin bur. Eftersom det självklart är svårt för Musse att hålla sig medan jag kopplar och fixar med Bingo, så försöker jag ta flera egna rastningar med bara Musse innan de längre gemensamma. Samtidigt är Musse inte lika snabb på att göra ifrån sig väl utomhus som Bingo gjorde, utan ibland kissar han bara och sedan blir det inomhusbajsande så snart vi kommit in i lgh:n igen.

2 kommentarer:

  1. Välkommen till livet som hanhundsmatte! Det är bara att vänja sig - för det kommer att kissas på varandra ;) Ett bra tips är babywipes att torka bort kisset med (om de nu inte blir helduschade i urin) :D

    SvaraRadera