lördag 4 maj 2013

Första långpromenaden

hade vi såklart redan i torsdags längs med Norr Mälarstrand och i Rålambshovsparken. Att hinna med blogguppdateringar blir när typ bägge hundarna sover samtidigt, vilket inte alltid är fallet;-) Jag har ju inte barn men kan ändå tänka mig att det kanske är lite som att ha småbarn i nära ålder samtidigt.

Promenader med två hundar varav en är valp är inte det lättaste. Bingo är van att gå med flera hundar samtidigt från hunddagis medan Pyret är ganska så ovan vid koppel och promenader överhuvudtaget även om han som tacksamt nog tränats en del av sin uppfödare. För att inte tala om att matte är ovan att gå med två hundar samtidigt!

Försöker göra som på hunddagis med en hnnd konsekvent på vardera sidan om mig. Så länge undertecknad går i rask takt så fungerar det, fast så fort vi stannar till eller saktar av så springer Pyret gärna fram till Bingo och vill hoppa och leka medan Bingo vill kissa/bajsa/nosa i fred. Följden blir att Bingo drar i kopplet framåt medan Pyret försöker följa efter Bingo istället för att gå på sin sida. Varpå den enkla lösningen blir att jag ofta lyfter upp Pyret och håller under armen medan Bingo får promenera ifred. Privatträning i koppelgående med två hundar ska omgående bokas!! Kommer såklart träna koppelpromenader på egen hand med Pyret men extra hjälp att få till tvåhundspromenader känns nödvändigt.

Pyret (klädd i en av Bingos gamla fleeceoveraller då det blåste en hel del under tors em) spanar efter Bingo

Magi! Lyckades få till en gemensam sittbild med bägge hundarna.

Här kan man tro att Bingo aktivt försöker dominera Pyret, men i verkligheten var det Pyret som svansade runt Bingo som hela tiden satt blickstilla under tiden som matte fotograferade som en galning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar