söndag 12 maj 2013

Middagsvanor

med två hundar går ganska bra trots den klassiska utmaningen att gräset alltid upplevs som grönare på andra sidan och den andra hundens matskål av och till lockar mer än den egna. Fördelen är att Musse äter mer och bättre i närheten av Bingo, medan nackdelen är att Bingo mer än gärna avrundar Musses mat. Än så länge inte varit några matfajter dem emellan, då jag gått in och lyft tillbaka respektive hund till sin matskål. Försöker också få dem att fokusera genom att be dem sätta sig ner samtidigt innan de får mat.

Musse är superduktig på att sitta länge och har fullt fokus på matte , medan Bingo går undan och protestgnyr.

Finally!! Både Bingo och Musse sitter ner samtidigt..

... och sätter jag ner matskålarna. Utmaningen längre kommer bli att få dem att invänta varsågod med matskålarna stående framför sig. Måste dock först träna in det på tumanhand med Musse innan det kan bli dags för gruppträning med Bingo.

Att följa uppfödarens matinstruktioner för Musse har visat sig vara svår att följa. Bingo vill helst äta Musses mat och vice versa. Kompromisslösningen är att jag blandar samma mat till dem i varsin skål, fast såklart i olika proportioner -  Vom og hundemats valpfoder tillsm med Royal Canins valpfoder. Bingos belöningsgodis som är ett torrfoder med hög kötthalt utan spannmål, används frikostigt för bägge hundarna under våra promenader och har gjort Musse så mätt att han inte vill äta sin lunchmat. Istället får bägge hundarna varsitt revben eller litet märgben till lunch.

4 kommentarer:

  1. Så nära varandra vill damerna inte äta, Nemi kommer av sig, hon vill ha sin mat några meter bort från snabbätande Zelda. Annars går hon undan och får inte i sig så mycket.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ger numera hundarna deras matskål i varsitt hörn i köket. Och mest för att Bingo blir så frestad av Musses mat;-) Funkar faktiskt att jag först säger varsågod till Bingo och så går han till sin skål. Musse sitter imponerande nog kvar på sin plats och inväntar sin skål!

      Radera