torsdag 16 maj 2013

Sjuklings respektive separat valpaktivering

kommer det behövas ägnas det en hel del åt nu då Bingo verkar fått en släng av rejäl kennelhosta. Så nu blir det härlig kombo av kissupptorkning efter Musse samt slemkräkshostningar efter Bingo...

Hade iofs hört att det går en hel del kennelhosta, men trodde först häromkvällen att Bingo satt ngt i halsen eftersom han precis gnagt på ett kalvöra. Det var ett fasligt hostande & harklande, men inga panikrörelser eller läten så jag tog det lugnt efter att ha försökt kolla i halsen och allt verkade även som vanligt under sista kvällsrastningen. Fast under natten blev det så mycket pipande och gnyende från den annars så djupt sovande Bingo att jag blev orolig.

Blev en mitt-i-nattenrastning med bägge hundarna där allt verkade som vanligt inklusive att både Bingo & Musse hade mer bråttom in än matte. Väl tillbaka  i canvasburen fortsatte Bingo att gny som bara den, så det slutade med att han för första gången fick lov att sova i sängen med matte där han verkade bli lugnare och sov av och till, fast varvat med mycket mer hostande & harklande och inte minst kräkningar i mattes säng (som samma kväll tvättat och bytt lakan).

På morgonen åt och drack Bingo som vanligt och var sitt vanliga glada nossniffande jag under promenaden. Sedan var det egentligen dags för vaccination av bägge hundarna men ringde och kollade innan med veterinären om att kolla upp om ngt fastnat i halsen och fick då reda på att det troligen är kennelhosta. Blir vaccinering först när Bingo är bra igen vilket tydligen kan ta upp till tre veckor om det vill sig illa:-( Är jättetacksam över att Musse nyss vaccinerats mot kennelhosta så att han inte riskerar att bli riktigt dålig om han smittas av Bingo. Vila tillsammans med lugna och korta koppelpromenader är vad som gäller ett tag framåt för Bingo, så matte måste se till att leka/aktivera ännu mer med Musse på egen hand. Kan bli en utmaning eftersom Bingo nu mest vill ligga i mattes knä.

Nu är jag mycket ledig fram till sensommaren och kan därför vara hemma med sjuklingen Bingo, men hur gör man sedan när man jobbar heltid och hunden blirsjuk och inte kan vara på hunddagis? Vabbande för vård av sjuk hund lär ju inte vara uppskattat av ens arbetsgivare...

2 kommentarer:

  1. Usch - stackars er. En sjuk och en som kissar ofta och på fel ställe... Och så tycker en del att man är bekväm som väljer en liten hund ... Brorsans schäfer som var 8 eller 9 veckor när han flyttade in kissade inne 1 (en) gång under hela sin valptid. Det andra hamnade rätt från början. (Nu bor han i hus så de var mest utomhus första tiden, men jämfört med att få en Kines eller en IG rumsren är det ju rena promenadsegern).
    Till Bingo: krya på dig! Till Musse: dags att låta matte sova på nätterna, dags att kissa och så UTE.

    SvaraRadera
  2. Thanks, det har varit lite hektiskt här sedan igår o skönt nog så hostar Bingo nu bara då o då o kräks inte längre. Apropå rumsrenhet så blev jag nog bortskämd m Bingo som väldigt snabbt blev rumsren o aldrig kissade under natten. Musse är nog mer som en vanlig valp;-)

    SvaraRadera