lördag 11 maj 2013

Gårdslek

blir det numera en gång om dagen då Bingo får följa med på en av Musses extrarastningar. Bor i en förening med en avlång gård som går längs med två väggar, som är perfekt för hundarna att springa på.  Finns även en jättefin terrass med mycket stort trädäck men dit har bara Bingo tidigare fått gå. Vågar än så länge inte låta Musse se att det finns en terrass eftersom det är en mycket brant vägg ner mot den stenlagda gården.

Musse tycks undra var Bingo tog vägen...
... medan Bingo spanar in terrassen, spanar Musse in Bingo

Bingo med egen leksak vill ändå gärna ha Musses...

... och så var leksakskampen igång
 - Bingo har hittills backat och låtit Musse få sin vilja fram. Får se hur det utvecklar sig här efter gårdagen då Bingo satte sig i respekt hos Musse gällande kycklinglever resp revben.

Är väldigt sällan någon annan där, eller rättare sagt har aldrig sett ngn använda gården. Förutom häromdagen då grannen med cockerspaniel-Kalle kom förbi för att hälsa på nytillskottet Musse. För den som inte följt med i bloggen tidigare, så passade jag Kalle flera kvällar i rad i januari och februari för att hjälpa hans matte med ensamhetsträningen. Tyvärr gick det inte så bra. Även om Kalle hade kul hos oss, så var det inte lika kul för Bingo som blev aktivt dominerad varje gång. När den ena hunden med svansen mellan benen, mest springer undan den andra hunden som å sin sida gärna lägger sig rakt på eller hela tiden lägger tassen på nacken på den andra hunden, så är det ju inte ngn jämbördig lek längre.

Det var mycket intressant att se hur kavata Musse direkt kände av Kalles energi, och underkastade sig på det klassiska valpviset genom att inte ens nyfiket vilja nosa utan flydde undan och fortsatte sedan med att pipskrika högt när Kalle lite för burdust ville leka. Tala om skillnad mot hur Musse är mot Bingo. Visserligen var Musse ganska reserverad när han träffade Bingo första gången, men vild flykt och pipskrikande var det då rakt inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar