onsdag 15 maj 2013

Avslutning på agilitykursen

igår tisdag då Bingo fick testa att springa en hel kombinationsbana med hopphinder, tunnel, hög balansbana, däck och stafettpinnar. Gick galant, t o m stafettpinnarna, och som vanligt så snabbt att matte själv knappt hängde med;-). Fortsättningskursen börjar redan nästa vecka vilket känns bra för att hålla flytet igång.

Musse var hemma med sin valpvakt Alice och hade haft det mycket bra med soffsovande & mys, lek och inga inomhusolyckor alls utan gjorde både nr 1 och nr 2 med Alice. Han blev dock så glad och exalterad när valpvakten kom att han kissade på sig inte bara en men två gånger...

Hundarna verkade faktiskt mycket glada över att se varandra efter att varit skilda åt. Bingo som sällan hopphälsar på folk, gjorde det på Alice som nyss hade rastat Musse utomhus och bar på honom i famnen. När vi kom in i lgh:n var det Bingo som Musse först hälsade på innan matte blev hälsad på.

Hade sedan ett jättebra peppsamtal med Bingos uppfödare som tyckte jag skulle forsätta ungefär som jag gör idg med att vara tydlig i vad som är ok eller inte i "vår" flock. Samtidigt som Bingo måste lära sig att säga ifrån så kommer jag fortsätta ingripa t ex när ngn av hundarna juckar på varandra eller "lekdominerar" för mycket genom att slåss stående på bakbenen/lägger tassar på nacken/morrjagar för högljutt.


1 kommentar:

  1. Heja Bingo! Visst är det överraskande att så små hundar kan springa så snabbt. Och kul att han verkar ha tänt på agility, vi ser fram emot att följa hans utveckling!
    Och toppen med uppfödare som kan bidra min sina kunskaper och sitt speciella engagemang i de valpar de har fött upp!

    SvaraRadera