lördag 15 juni 2013

Valpkursrapport

kommer här lite försenat från torsdagens tvåtimmarsträff i Rålambshovsparken. Som tur var hade regnet då uppehåll och Musse var som tidigare mycket läraktig mellan bus-, skäll-, och sprattelvarven som denna gång iofs var utan bitande. Det märktes att det var mycket i utomhusomgivningen som distraherade Musse och vilken stark lekdrivkraft han har gentemot andra hundar. En längre stund ägnades denna gång åt att frustrationsdra i kopplet mot de andra valparna för att då och då skälla när det inte gick att nå fram till de andra valparna.

 Bland övningarna var bland annat:
-  en ny anti-hopp-övning där man ska få valpen att lära sig att sitta ner så snart man för ena handen mot hjärtat.
- tålamodsträning med den s k "myggan"-övningen där matte/husse står framför valpen som ska sitta kvar medan man för ner en godisbit från en högt uppsträckt hand till att sedan ge valpen godisbiten om den håller sittpositionen.
-  uppbindning vid olika stolpar med matte/husse stående bredvid på olika avstånd och belöning så snart valpen är lugn och tyst.
- fortsatt betingning av ett uppmärksamhetsljud som ska få valpen att alltid uppmärksamma matte/husse även när den är upptagen av annat.

Musse och några av de andra valparna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar