tisdag 18 juni 2013

Mer miljöträning

fick Musse under måndagen då det koppelträningspromenerades och lunchades på Mälarpaviljongen på Norr Mälarstrand. Där är hundar tillåtna överallt inklusive ute på pråmen med snygg barlounge och nytt-för-i-år-blomsterbod. Innan hämtning av Bingo på hunddagiset, blev det sedan premiärbesök för Musse i Vitabergsparkens hundrastgård som tyvärr lyckades prickas in med att ingen annan hund var där.
Passivitetsträning som slutade i att Musse försökte gräva en djup grop i jordgruset...

...  här en stilla stund med finposering ...

... innan det var dags att undersöka pontonen...


... samt extrapontonen utanför den inre pontonen.
Hunddagisrutinen med Bingo är just nu att lämna strax innan kl 10 på fm och hämta mellan kl 15-16. I samband med lämning får oftast Musse stanna hemma och ensamhetsträna. Idag var första gången på länge som Musse fick följa med och hämta. Var intressant att se att Musse blev jätteglad när Bingo kom ut i hunddagiset, medan Bingo närmast ryggade tillbaka när han såg att Musse var med.

2 kommentarer:

  1. Perfekt miljöträning för Musse!

    Vad bra med hunddagis för Bingo. Hur funkar det för honom där? Är han lika ljudkänslig där som hemma? Eller började ljudkänsligheten i samband med att började på hunddagis?

    Kanske är inte Musses och Bingos "energier" helt optimalt kompatibla? Bingo verkar få lite negativa vibbar av busvalpen. Hoppas att det går över. Fort. Jag har hört talas om många hundägare som annars har just kineser och IGs, så det borde ju vara en bra kombination av olika raser. Har själv varit inne på samma linje.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bingo verkar gilla hunddagiset eftersom det alltid är glad svans och koppeldragande så snart vi närmar oss dörren till dagiset. Ibland har vi träffat på hunddagispersonalen på bussen på vägen dit eller hem och då är Bingo också översvallande glad. Han är ju annars absolut ingen varmanshund.

      Ljudkänslig har Bingo varit ändå sedan han var liten valp. Tyvärr blev det inte bättre av nyårsfyrverkeriet som vi promenerade mitt in i, fast sedan har det varit under kontroll fram till egentligen att Musse kom. Sommaren är ju iofs en period då det är extra mycket ljud med alla människor som är utomhus med bilar/motorcyklar med mera för att inte tala om åska...
      Hade också hört att just CC´s och IG´s fungerar bra ihop temperamentsmässigt och storleksmässigt och försökte hitta en så lugn och icke-dominant IG-valp med tanke på Bingos eget mjuka sätt. Håller nu på och måste bestämma mig inför nästa vecka då Musse kan åka tillbaka till sin uppfödare. Å ena sidan, å andra sidan. Ju längre jag bott med Musse och då han lugnat ner sig lite sedan den första hyperhypertiden, desto mer ser jag vilken härlig hund Musse är och kan bli; gosig, lättlärd och följsam just eftersom han är så orädd och social av sig. Å andra sidan tycker jag att Bingo bara blir mer och mer rädd och tillbakadragen av sig. Han vill t ex efter snart två månader tillsammans inte alls ligga nära Musse, undviker honom helst och vägrar numera att leka med honom. Har säkert mycket att göra med ljudrädslan, men jag fundrar på om inte denna hyperaktiva och framåt valp tvyärr kanske stressat/förvärrat Bingos ängslighet.

      Radera