fredag 14 juni 2013

Musses dramatiska dag

började i moll och var som ett avsnitt ur Djurakuten för att sedan avslutas med glädjefnatt och positivt valpspatt med stabila och tålmodiga amstafftiken Siri. Musse fastnade nämligen med tassen i valphagegallret i glädjeyran när matte kom hem efter ett träningspass. Det går nästan inte att beskriva hur han tjöt när tassen skulle lirkas loss och sedan linkade med ena tassen under fortsatt pipskrikande en längre stund. Medan kallsvetten rann på undertecknad så blev det att ringa till vanliga djurkliniken som rekommenderade att åka till ett av de större djursjukhusen utifallatt det var ett benbrott.

I väntan på taxin var det en lättnad att han lämnade filten han var invirad i på golvet för att på alla fyra ben komma ut till köket där jag stod och bredde på leverpastej på en tuggpinne. Väl i taxin blev det ännu bättre då han genast ville hopphälsa på taxichauffören. Sedan på Södra Djursjukhuset så skulle det hopphälsas glatt på alla i receptionen, övriga tvåbenta och fyrbenta i väntrummet och sedan på de två olika veterinärerna som klämde och kände på hans ben och tass. Fick faktiskt en känsla att personalen tyckte jag var onödigt omständlig eftersom han var så pigg och glad och sedan på uppmaning gick fram och tillbaka utan problem. Inget pipande blev det heller när både jag och veterinärerna kände och klämde på tassen. Lättnaden var obeskrivlig från mattes sida som sett det värsta framför sig. Hade iofs en motsvarande händelse med Bingo förra sommaren då han halkade till på en grässlänt under vilt lekspringande och då var det som tur var inte heller stukning eller benbrott.

Efter vår egen Djurakuts-episod miljötränades Musse lite mer med att få åka buss och tunnelbana till Söder där Bingo väntade hemma hos en kompis som i sin tur hade besök av en jättetrevlig åttaårig amstafftik Siri som tåligt uthärdade Musses bitande och lekhoppande. Är faktiskt förbluffad över hur orädd Musse numera är för okända hundar och snabbt kommer igång med sitt mest intensiva lekuppvaktande. Det var första gången som Musse träffade Siri och bara efter någon minut så var han igång och fortsatte sedan resten av kvällen med att försöka busa upp henne. Fast efter nästan tre timmar så gick även busvalpen och lade sig för att vila i hallen.
Musse och Bingo med tålmodiga Siri ...  

... som fick stå ut med att bli biten i örat

... juckad på från ett annorlunda håll ...

... bitsprattlad på...

... medan Bingo mest smög försiktigt omkring ...

... och en kort stund blev det även snyggposering...


... och lagom till det var dags att gå hem så hade busvalpen själv gått och lagt sig på sin transportväska vilket Bingo verkar förundras över. 



2 kommentarer:

  1. Ser ut som en barnbok. Hopp, lek, bit, sprattel... och så till slut somnar han till allas förvåning på sin väska så att du inte glömmer att ta med honom hem... Han är väldigt söt...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skulle bara önska att jag själv hade samma energinivå som Musse, tänk bara att orka hoppa & lekuppvakta i nästan tre timmar:-)

      Radera