måndag 3 juni 2013

En stor äggkartong

är bra att ha när man enkelt vill kombinera tålamodsträning, pysselaktivering och mat till två hundar.

äggkartong fylld med Origen-torrfoder

Musse är som vanligt bäst på uthållig sittposition medan Bingo frustrationskliar sig...

.. fast till slut sätter sig även Bingo ordentligt ...

... och sedan matpysslas det för fullt. Kan tillägga att det aldrig bråkas om maten utan hundarna äter glupskt och nästan står på varandra i sin iver att komma åt torrfodret, men det varken tjuvas eller morras.

2 kommentarer:

  1. Du ser, det går framåt ;) Hoppas det ordnar sig för Musse och er! Var inne och tittade på hans stamtavla, vi har en farbror till honom här i kvarteret (kullsyster till Hera) och jag är bekant med flera hundar efter hans morfar Dreamer. Samtliga kända (eller ökända...) för att vara väldigt livliga och mer än sjövilda. Å andra sidan är de godmodiga, tuffa och framåt i sitt sätt. Så där har du kanske en anledning till att du tycker att Musse är lite av ett heltidsjobb ;) Men samtidigt så har du fått en hund som antagligen kommer bli lättare att arbeta med än gemene IG. Man får ta det onda med det goda :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aha, bra att veta:-) Önskar att jag tagit reda på mer om just det tuffa och livliga temperamentet i familjebakgrunden. Hade jag vetat det så hade det nog inte blivit Musse. Särskilt som jag verkligen försökte hitta en valp som skulle vara så lugn och ickedominant som möjligt och faktiskt tackade nej till en annan IG-valp hos en annan uppfödare tidigare i år. Fast kanske svårt att förutsäga hur det sedan blir i praktiken iaf.

      Radera