söndag 2 juni 2013

Skillnad i storlek

och mentalitet mellan vuxen cane corso, unghunds-chinese crested och IG-valp som träffade på varandra i  hundrastgården i Kronobergsparken.
Alla till slut med på en och samma bild: ständigt nossniffande ettåriga Bingo som väger 5,5 kg, tremånaders avvaktande Musse som väger nästan 3 kg och coola  fyraåriga cane corson Memphis som väger ca 45 kg. 

Fast till att börja med var Musse mycket valprädd och sökte skydd hos Memphis´ husse...

medan Bingo vant minglade runt...
...och till slut vågade sig Musse också fram.

3 kommentarer:

  1. Jag är så imponerad av Bingos förmåga att umgås med större hundar (och av att du orkar hålla hans päls/hud i utställningsskick även till vardags). Säkert bra för Musse att ha en god förebild i Bingo.
    Sedan är ju kinesernas ljudkänslighet intressant - för en del hundar blir exempelvis en vanlig klicker alldeles för skrämmande. När Zelda var i ett-tvåårsåldern använde jag burklock som knäpper svagt, eller kulspetspennor som faktiskt fungerar fint som klicker för känsliga små varelser.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Med bara en nakenfis funkar det med rakning etc varannan dag:-) Lustigt nog har Bingo efter valptiden inte varit rädd för stora hundar o undrar om det kanske spelat roll att han träffat trevliga stora hundar på valpkurser o även som 4-månvalp en tid bott på hundpensionat som hade bra stora hundar. Sedan har vi också haft tur i hundmöten sedan han var rädd liten valp.

      Musse är som valp mer framåt. Till en början klassiskt valprädd fast blir snabbt nyfiken o vill busa med den andra okända hunden. Bingo var som valp mer rädd o avvaktande under hela hundmötet.

      Radera
  2. Jag är imponerad av båda killarna :)

    SvaraRadera