tisdag 18 juni 2013

Aktivering av IG-valp

eller hur en vanlig dag sett ut idag med närmast outtröttliga Musse.

kl 01.00 - Musse vaknar till liv i sin canvasbur. Jag ignorerar sedan en vecka tillbaka för att lära honom och hans blåsa att kissa gör man först på morgonen, inte mitt i natten.
kl 05.00 - Musse vaknar till liv igen och jag fortsätter ignorera.
kl 07.30 - jag väcker en nu sovande Musse som lyckats hålla sig (han har faktiskt hållt sig alla nätter utom en natt sedan jag i mitten på förra veckan började skippa nattrastningar inspirerad av valpvaktens goda exempel och framgångar). Musse gör snabbt det han ska utanför porten vilket gör matte glad. Sedan läggs Musse tillbaka i canvasburen där han fortsätter sova utan några större protester medan matte morgonrastar Bingo under en halvtimme.
kl 8.30 - medan matte ätit frukost har Musse försökt busa upp Bingo utan större framgång. Bägge hundarna får mat i varsin skål en bit ifrån varandra i köket. Musse blir som vanligt frestad av Bingos mat och testar om matte ser om han försöker sig på att knycka mat men äter upp sin egen mat när han blir tillbakalyft till sin egen matskål.
kl 9:30 - vanligtvis brukar vi efter frukosten vara ute på innergården en timme för mattelek samt fritt nossniffande. Imorse fick Musse istället följa med och lämna Bingo på hunddagis för att sedan på egen hand upptäcka Vitabergsparken och hundrastgården med matte.
kl 10:30 - tar vi bussen till Gärdet och promenerar sedan över fältet för en tidig lunch på hundcafeet Himmelska Hundar.
kl 13:30- är vi tillbaka hemma i lgh:n och matte tvingar en motvillig Musse att vila i sin valphage. Efter ca 10 minuters gnyprotester lägger sig Musse och sover sedan djupt ändå till kl 16 efter att matte haft tfn-möte med jobbet och hunnit hämta Bingo. Då går vi ut på innergården för kissrastning och lek.
kl 17 - har matte hunnit äta middag och nu får bägge hundarna pyssla med varsin mjuk isform med fryst färskfoder. Musse försöker upprepade gånger knycka Bingos matform. För att distrahera Musse blir det en lek med ett lekspö. Bingo blir nu intresserad och jag varvar att leka med vardera hunden medan den andra hunden får sitta eller stå bredvid och titta vilket faktiskt fungerar bra. Bingo tröttnar dock redan efter 10 minuter medan Musse håller på en halvtimme till. Sedan blir det egen rastning av Musse som bara kissar och blir distraherad när det blir dags för nr 2, av en glad familj som kommer förbi. Trots längre promenad fram och tillbaka blir det inget utomhusbajsande och till slut går vi in igen varpå Musse får lekfnatt och rusar runt som en, just det, vinthund, i lgh:n.
kl 18:22 - Musse tar en frivillig sovpaus i vita soffan medan Bingo som vanligt lagt sig i en annan soffa. Efter detta kommer det bli tuggben och sedan en egen Musserastning vid 20-tiden och en slutrastning vid 23. Sedan sovdags i canvasburen vid mattes säng.

Och så här såg delar av dagen ut i bild och film:
en avvaktande Musse nosar försiktigt på en 7-månadersblandisvalp i Vitabergsparkens hundrastgård ...

... dito försiktigt hälsande på Himmelska Hundar ...

... för att sedan morra rejält till nyfiken sheltie ...

... innan godisregn med torrfoder från matte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar