tisdag 6 augusti 2013

Skrämmande hund

... var Bingo igår kväll på sista kvällsrastningen. När en äldre man parkerat en cykel bakom en häck vid en av portarna som vi gick förbi, kände sig tydligen Bingo tvungen att skälla ut honom och rusa fram varpå mannen i sin tur skrämt hoppade till och sprang undan en bit. Såg väldigt lustigt ut eftersom han var ganska stor och kraftig och inte alls såg särskilt lättskrämd ut, medan Bingo knappast ser ut som kamphund. Hursomhaver så blev mannen som tur var inte arg utan skrattade istället rejält när han väl såg vad det var för slags hund som skrämt upp honom.

Reflekterar i övrigt över att Bingo verkar bli mer och mer vaktig ju äldre han blir. Så snart han hör någon komma i hissen på vårt våningsplan eller gå forbi utanför lägenheten så måste det skällas till. Gärna i kombo med att rusa fram till dörren. Ska grunna på hur jag ska hantera det framöver. Just nu hyssjar jag till på ett så neutral sätt som möjligt för att inte verka uppmuntrande åt något håll. Han står inte och storskäller, utan skäller till en gång vilket iofs kan vara ok om det bara håller sig på den nivån. Att rusa fram och skälla som han gjorde igår kväll var nog eftersom han troligen själv blev skrämd och överraskad av mannen som helt plötsligt dök upp bakom en buske.

2 kommentarer:

  1. Jag har just nu fått två små hundar som mopsar sig så fort någon kommer. Förut hade jag bara en som skällde och en som var tyst... Vi får kanske grunna tillsammans på hur man får tyst på illbattingarna. ;-)

    SvaraRadera