lördag 10 augusti 2013

Far och son

syns på denna bild från Västerås där Bingo är nu för att på söndag ställas ut av sin uppfödare i Askersund. Var mycket intressant att få rapport från uppfödaren att Bingo tillsammans med alla tikar  är väldigt självsäker och varken blev rädd, backade eller taggade vidare när enda andra hanen, dvs pappa Sam kaxade sig och skulle hävda revir. Slutade sedan med att de lekte som bara den. Tala om att Bingo blivit tuffare och säkrare sedan Musse flyttade. Skönt att höra och hoppas det håller i sig på ett lagom sätt:-)

Två hanar med hög svansföring som hälsar på varandra. Gissa vem som är vem; pappan (flerfaldig utställningschampion Ridgecrest´s Secret Weapon = Sam), och vem som är sonen (Ridgecrest´s Prince Outlaw = Bingo)?
 
Vågar dock inte hoppas på någon utställningsvinst för Bingo eftersom han har lite för dåligt med framtänder och ett så kallat tångbett. Ska ändå bli intressant att höra vilken bedömning han får i en nationell tävling. Har tidigare själv ställt upp med Bingo i en inofficiell valputställning där han fick mycket bra kritik för sin exteriör fast då hade han fortfarande en mycket bra valptandstatus.


4 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Bingo t.v. med bakåtvinklade öron??
    Har hört mycket gott om Sam som lär vara väldigt trevlig.

    SvaraRadera
  3. Binga till vänster såklart! Hoppas att det går bra. Måste vara kul oavsett att få höra ett omdöme. Har du några avelsambitioner?

    SvaraRadera
  4. Rätt svar är Bingo till vänster med lite krökt rygg:-) Till Desperat Hemmafru; om det går bra på utställningen idg så kommer eventuellt uppfödaren vilja ta valpar efter Bingo, men som sat tveksamt med tanke på tandstatus. Hursomhaver så lär det inte bli aktuellt med en kastrering av Bingo eftersom han är såpass mjuk i temperamentet att en kastrering skulle riskera att göra honom ännu mer försiktig.

    SvaraRadera