lördag 31 augusti 2013

Restips med hund

Sista inlägget för denna gång om Fåröveckan får bli om resan dit och hem med Gotlandsfärjan. Man är ju aldrig hundraprocentigt garanterad att man kommer med på ett flyg med hund så valde därför att ta båten som längre tid (3,5 timme färjetid + 50 min båtbuss Sthlm-Nynäshamn) jämfört med ca en timme med flyget från Bromma.

På vägen dit gick det att boka en egen kupé som kostade ca 800 kr men det var det absolut värt. Var hur skönt som helst att kunna sträcka ut sig själv på väggsofforna i kupén som också hade egen toalett och tv. Och mycket praktiskt när man som jag reser med en hund som gärna vill dra fram till andra hundar och som gnyr högt & ihållande när han inte får gå fram.

I den egna kupén
Med färjan tillbaka så gick det inte att boka egen kupé vilket visade sig bero på att det var en mycket mindre och äldre färja. Där hade jag & Bingo s k "djurplats" och satt och trängdes med alla andra hundägare på de sämsta platserna vid väggarna längst bort från fönstren. Gissa om Bingo levde rövare i säkert en timme innan han gav upp och lugnade ner sig... Eftersom det samma helg varit en nationell hundutställning i Visby så kryllade det av hundar!!

Märktes att flera andra hundar blev stressade av att trängas så tätt med andra okända hundar eftersom det då och då blev små morrutfall mellan olika konstellationer. Bakom oss satt en mindre terrier, trol en border terrier, som fick spatt när Bingo råkade komma för nära. Inget ont som inte har något got med sig eftersom det hjälpte till att få Bingo lugnare eftersom han verkade ha respekt för den andra hunden.

3 kommentarer:

  1. Hej! Inte boka flyg? Tar du inte Bingo i kabinen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä vågade inte denna gång eftersom jag inte vågade lita på att vi verkligen skulle komma med. Verkar ju som om de flesta av flygbolagen förbehåller sig rätten att säga nej på plats även om man bokat innan att man reser med hund.

      Radera
    2. Kan de säga nej fastän man bokat biljett?

      Jag har åkt mycket färja med mina hundar. Tar alltid hytt och det funkar toppen. :-)

      Radera