söndag 11 augusti 2013

Hundlördag

var det igår trots att Bingo inte var hemma. Detta då undertecknad besökte konsthallen Artipelag på Värmdö där det pågår en stor utställning med amerikanske konstnären William Wegman mest känd och omskriven för foton med sina weimaranerhundar. Wegman har såklart fått en del kritik för att utnyttja/förmänskliga sina hundar även om han själv uttrycker att hundarna är med som med-kreatörer. Oavsett vad så var det jättekul att se denna utställning och jag kan inte tänka mig att hundarna skulle ställa upp utan både glädje och samarbetsvilja i film och foton som måste krävt MYCKET träning & motivering.

Filmen "The Hardly Boys" från 1990-talet som både vuxna och barn på plats fascinerades av. Känns som att Wes Andersons film "Moonrise Kingdom" från 2012 lånat mycket scenografi och handling från denna.

stillbild från filmen med de två amatördetektiverna The Hardly Boys i en grävskopa.

Stillbild med en av The Hardly Boys

Kamouflerad weimaraner

Mina favoriter, foton i skogrika Maine där hundarna knappt syns

fast utsikten från konsthallens panoramafönster var iofs också mycket vacker

Wegmans Field Guide-teckning som tryckts upp som jättetapet för att ge en batter inramning till fotografierna på den längs med ena jätteväggen.
 
Perfekt att det går att ta båt från Nybrokajen till konsthallen. Tog ca 1,5 time och jag och kompisarna roade oss med sommarens evergreen att spana in & önskedrömma om eget lantställe vid vattnet. Går även att ta en särskild Artipelagbuss som går från Vasagatan och sedan tillbaka från museet. Själva konsthallen är en mycket vacker träbyggnad som smälter in i klippmiljön med tjärad furufasad och sedumtak. Tyvärr var den omskrivna restaurangen abonnerad så det fina entrécafeet testades istället. Hade vi bara haft med badkläder så hade det också kunnat bli ett bad på de mycket fina badklipporna på området. Det enda negativa var att det kostade en hel del med båt (180 kr enkel), Wegman-utställning (250 kr) och sedan Artipelag-buss hem (50 kr enkel).

Också kul att det var så mycket hundar på den rustika och genomtänkta utserveringen. Eftersom det är grundarna till Babybjörn som står bakom så fanns det såklart en särskild Artipelag-babybjörnsel i butiken. Bäst var dock att man hade en snyggt formgiven barnvagnsparkering under tak vid uteserveringen som även kom till nytta för hundar som bands upp i skuggan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar