söndag 15 september 2013

Mera gruff

denna gången på gårdagens agility då Bingo kom för nära den jämnåriga dansksvenska gårdshundshanen på agilityplanen. Blev ett påbörjat slagsmål som snabbt avbröts av gårdshundens husse och undertecknad. Som tur var så verkade det inte påverka Bingo alls utan han kunde fortsätta ha fokus på matte och agilityövningar.

Bingo väntar ivrigt på att få komma igång

Grunnar på om Bingo kommer lära sig ngt av alla gruff som han råkar ut för på senare tid. Antar att han är kaxig på ett sätt som jag inte riktigt själv hinner observera innan det blir slagsmål eller argsint morrutfall från andra hundar. Hittills har det inte varit Bingo som startat slagsmålen utan det verkar främst vara den andra hundens reaktion när Bingo hund-oartigt nosar dem ansiktet. När slagsmålet väl börjat både denna gång samt på kinesträffen förra helgen, så har Bingo som tur är kommit springande mot mig så att det gått snabbt att ingripa.

Har börjat med att kolla med andra hundägare om det är en hane eller tik innan jag låter Bingo hälsa på andra hundar vilket minskat morrutfallen eftersom jag inte låtit honom hälsa på andra hanhundar. Även om jag då får stå ut med en intensivt gnyende Bingo... Med lösa hundar är det ju desto svårare så där gäller nog helt enkelt att vara snabb att ingripa. Vet inte om det går att om-lära Bingo att inte börja med att nosa andra hundar i ansiktet?! Gårdshundens husse & matte berättade att de bokat in en hundpsykolog för att se hur de kunde komma tillrätta med sin egen hunds tendens att starta slagsmål. Ska bli intressant att vid nästa kurstillfälle höra vilka råd och tips som de fått.

Gick för övrigt mycket bra denna kursdag inkl den avslutande sista 8-hindersbanan. Även slalompinnarna både med och utan stödsidor. Verkligen härligt att se hur kul Bingo tycker det är att i flygande fläng springa över och genom olika hinder. Behöver själv jobba mer med tydligare handling och att få honom efter avslutad bana att inte springa tillbaka till de olika favorithindren:-).

1 kommentar:

  1. Lyckost som har en hund som gillar agility! Och det brukar ju sägas att det inte finns några problembeteenden hos hundar som är yngre än 2 år eftersom deras beteende är under så stark utveckling, de behöver ju testa sig fram lite...

    SvaraRadera