måndag 23 september 2013

Helgens aktivering

var långpromenad på favoritstället Bergianska på lördagen resp Långholmen på sön. Lördagens promenad blev inte riktigt den lugna och avkopplande stund som var tänkt eftersom det samtidigt pågick ett tävlingslopp i Hagaparken med tillhörande DJ och muzzak som alla runt hela Brunnsviken fick lyssna på. Hursomhaver vi struntade i det och roade oss med aktivering i form av klättring upp och ner längs med alla vindlande stenstigar vid den japanska trädgårdsdelen. Faktiskt riktigt ansträngande och säkert bra agilityträning:-).

Bingo spanar neråt
 På väg tillbaka till stan mötte vi en rottweiler som nästan övertydligt sänkte huvudet och stirrade stint på Bingo för att sedan krypa ihop till ett språng som hans matte hade svårt att hålla tillbaka. Vi gick dock bara lugnt förbi och Bingo kände av läget och propsade inte på att få hälsa. Försöker själv även vara mer uppmärksam på Bingos kroppsspråk vid hundmöten för att undvika en längre hälsningsstund när han tydligt signalerar med stel kroppshållning.

2 kommentarer:

  1. Som vuxen behöver han kanske inte hälsa alls? Vi har i alla fall som mål att bara passera okända hundar utan att engagera sig i dem, leka får man göra med kompisarna.
    Och HU för stora hundar som fixerar de små med en inte alltför vänlig blick. På en av lydnadstävlingarna träffade jag en kvinna vars papillon blivit ihjälbiten medan den satt i hennes famn - en större lös hoppade helt enkelt upp och högg tag i den. :-(

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp, har själv börjat med att vara restriktiv med hälsningar på okända hundar och i möjligaste mån bara passera forbid särskilt när de är stora hundar. Lite jobbigt är det iofs när det är Bingo som ibland mopsar sig mot hundar som han träffat förut;-).

      Radera