tisdag 3 september 2013

Kurshösten

i övrigt ser ut som följande med utomhusagility på Hunddudden i aug-sept. I slutet på oktober till mitten av novermber kommer vi testa freestyle och därefter blir det mer agility, fast inomhus, på Hundens Hus. Kommer även bli en nyårsraket-kurs på Hundens Hus under nov och dec eftersom jag vill försöka jobba igenom Bingos ljudrädsla för smällare och raketer som förberedelse inför kommande nyårsfirande. Apropå det, så blev jag igår kväll glatt överraskad över att Bingo låg kvar i soffan bredvid mig medan det pågick ett slags långvarigt och ljudligt fyrverkeri  någonstans inne i stan. Visserligen med alert kropp och mycket spetsade öron, men han låg ialla fall kvar vilket är en jätteskillnad mot tidigare i somras när det åskade och han antingen sprang in och gömde sig på toaletten eller under soffan för att sedan resten av dagen vara orolig. Hoppas det håller i sig och att nyårsraketkursen kan fortsätta göra det bättre.

2 kommentarer:

  1. Men grattis till fyrverkeritoleransen! Visst blir man glad när det går åt rätt håll! När ska ni börja tävla i agility? Och så kul att ni tänker testa freestyle, vi vill gääärna ha sällskap!

    SvaraRadera
  2. Funderar så smått att testa ett s k blåbärstävling för agilitynybörjare nästa år. Bara undertecknad kan bemästra sina tävlingsnerver...

    Är själv väldigt nyfiken på freestyle och hur det kommer fungera med mig och Bingo:-)

    SvaraRadera