måndag 30 september 2013

Avslutningsagility och bilkörning

var det i helgen. I lördags sista gången för utomhusagility på Hundudden som började med duggregn men blev som tur var uppehåll under de 2,5 timmarna som vi höll på. Förra gången råkade ju Bingo komma för nära den jämnåriga dansksvenska gårdshundshanen Buster varpå slagsmål utbröt. Denna gången började Bingo morra och fortsatte morrgurgla ett långt tag så snart han såg Buster, så antar att han lärt sig att denna hund inte var ngn att försöka närma sig.

Bingo i regntäcke och - dansksvenska gårdshunden Buster bakom till höger

Kursmässigt så fick Bingo testa ett nytt hinder, det så kallade A-hindret som är som en mkt bred bräda som går upp brant och sedan ner precis som ett A. Gick gallant, ingen tvekan från Bingo att gå upp på hög höjd och sedan ner på andra sidan och stanna på stoppkommando innan brädan fick lämnas.

I början gick det också bra med den långa tunnel som var vikt som ett U. Bingo sprang in och kom ut på andra sidan. Men när vi skulle göra detta hinder tillsammans med en längre hinderkombination på slutet av kursdagen, så ville det sig inte riktigt förrän efter flera försök. Antar att Bingo kanske var lite trött på alla hinder och försökte genväg-a genom att bara springa in i början på tunneln för att sedan springa ut från samma håll och springa till tunnelns slut på andra sidan;-). Efter flera komiska omtag och olika varianter från Bingo så fick vi till slut till det igen.

Nu blir det ett längre uppehåll till slutet på okt med nästa kurs, en intro-kurs i freestyle som är inomhus och sedan blir det en fortsättningskurs i agility som också är inomhus i nov. Bägge kurserna hos Hundens Hus. Hade iofs kunnat gå en steg 2-kurs i agility hos Hundudden som börjar i okt, men eftersom den ska vara utomhus så vill jag inte chansa på bra höstväder. Föredrar både för egen del och för Bingos del, att kunna vara inomhus när det är höst.

Och igår söndags var det dags för mattes andra körlektion. Denna gång med en annan kompis och en annan bil som var svårare för undertecknad att få igång att köra framåt med. Var jättesvårt att få till balansen mellan koppling och gas så snart jag skulle framåt. Mkt beroende på att jag liksom fegade till med gasen och gärna släppte den. Lustigt nog gick det galant att få igång bilen varje gång jag skulle backa och svänga. Hm, märkligt.... lite som att jag var mer avslappnad och cool när jag backade. Kommer som sagt verkligen behöva nöta in körande. Bingo var med och satt helt (säkerhetsmässigt fel) på en filt nere vid fötterna vid framsätet hos min kompis. Han var nog den som var mest avkopplad av oss alla tre;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar