fredag 8 november 2013

Freestyleavslut i moll

Igårkväll var det tredje och sista kurstillfället för freestyle på Hundens Hus. Känner själv att det nog behövts åtminstone tre tillfällen till för att komma igenom vår svacka då Bingo efter en veckas matteförsök utan musik då det går bra fast direkt låg svans och spring från vardagsrummet så snart musik satts på oavsett låg volym och andra genrer:-(. Eftersom det var sista gången så skulle alla visa sina intränade korta pass för varandra. Testade att se hur Bingo skulle reagera med det ursprungliga musikvalet och det började bra med startpositionen med en framtass på min högerfot fast så snart musiken drog igång så blev åter svans ner och denna gång spring till köksdelen i lokalen. Alla andra gemensamma övningar var sedan med musik och då satt Bingo mest och tryckte vid min stol. Hå hå ja ja, känns jobbigt att jag inte alls lyckats motivera honom så nu blir det en freestylekurspaus så får vi testa nästa år igen. Med tanke på han ljudkänslighet så känns det iaf bra att det nästa tors är dags för nyårskursen för att hjälpa nyårsljudrädda hundar. Hoppas och tror att det också kommer att få tillbaka arbetsglädjen med fortsättningskursen i agility i slutet på nov och dec.
gillar inte ngn slags musik


2 kommentarer:

  1. Det ÅR svårt att köra freestyle med ljudkänsliga små hundar, men jag tror att det bygger upp dem rent allmänt när de lär sig att tycka om att träna med hög musik,vilket de bevisligen kan lära sig ...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Behövs nog också en uthållig matte... Förtränger ofta hur mkt jobb o tid som faktiskt krävs för att lära in ngt nytt. Går liksom inte med automatik bara för att vi går en kurs hur gärna jag än skulle vilja det;-)

      Radera