onsdag 10 juli 2013

Sysselsättning regnig onsdag

Regnvädret idag var ett ganska skönt avbrott i solvärmen och den perfekta ursäkten att mest ligga i soffan och sträckläsa spännande thrillers mellan regniga promenader med motvilligt promenadsällskap. Fast dagens morgonpromenad var nästan en timme senare än vanligt imorse så tog det längre tid att komma ut eftersom Bingo absolut inte ville gå upp och följa med ut.

Undrar om han kunde se och förstå att det regnade ute bara genom att titta ut genom sovrumsfönstret? Jag hade nämligen inte visat honom regntäcket utan bara rullat upp persiennerna. Sittstrejken fortsatte även i entreén som har stora panoramafönster ut där spöregnet var väldigt synligt. Väl ute travar han på ordentligt oavsett om det spöregnar eller inte, men det är en process att komma ut:-)

Nähä, vill inte gå upp - Bingo brukar annars resa på sig så snart jag kommer och visar att det är dags för morgonpromenaden.

... vill absolut inte gå upp/ut trots en liten knuff från matte som tröttnat på att vänta...

... fortsätter trycka i sovrummet.  

... och dagens regnlektyr: ny bästsäljande undergångs/rädda jorden från vampyrer trilogi med de hittills utkomna delarna "The Passage" och The Twelve", -city-drömmen-om-mysigt-lantliv-och-ekologiskt självhåll och så lite matporrmagasin.








2 kommentarer:

  1. Undrar om de inte hör att det regnar, klart att man inte blir så sugen på att gå ut då. Vi kör med att kasta godis nerför trapan och fram till ytterdörren (även när det inte regnar) för att få lite fart och fläkt på vägen ut.
    (vilket är obegripligt för de flesta som inte har den här typen av hund, men så är det...)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset, det ska testas vid nästa regntillfälle:-)

      Radera