tisdag 23 juli 2013

Ängelsberg - del 1

är inte ett ställe i Alperna utan en liten bruksort i Västmanland där bruket, Engelsbergs Bruk, är med på UNESCO´s världsarvslista. Där var vi med vänner större delen av förra veckan hos värdfamiljen som håller på och renoverar ett fint gammalt hus vid bruket. Medan matte mest ägnade sig åt att äta god mat till frukost, lunch, middag och fika så njöt Bingo av att igen få vara på landet.

Busar med ett av grannbarnen ...

... upptäcker labyrinten som värdpappan klippt fram på ängen.

... tigger smultron

... kopplar av på ortens enda restaurang Nya Serveringen (med god och prisvärd lunch) efter konstpromenad i skulpturparken mellan bruket och byn.
 
Första dagen var Bingo helt glädjefnattig av att vara på landet och sprang mest omkring och busade med värdbarnen och grannbarnen. Gick dock inte att ha honom helt lös eftersom tomten inte var inhägnad, och han blev modigare och modigare för varje stund med egna små strövtåg och spontanbesök inne hos de olika grannarna. Förklaringen till modigheten kom efter någon dag då det visade sig att en grannhund löpte...
 
Också skönt att se att Bingo nu kunde koppla av på egen hand även utan matte i synhåll. Bland annat medan matte och övriga vuxna höll till i köket under de långa och sena middagarna så gick ofta Bingo och lade sig och sov i bäddsoffan i rummet bredvid och kom lite då och då kollade in läget i köket. 

2 kommentarer:

  1. Visst är det härligt att ha en hund som är lätt att ta med! Bingo låter som den perfekta gästen!
    Och så tycker jag att han är jättefin i sin mörka sommarhud ...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Javisst har han fått en läcker elefanthudsfärg;-)

      Radera