tisdag 2 juli 2013

Musse har fått ett nytt hem!

.... och flyger därför tillbaka till Sverige idag efter sin långhelg med hemmaflocken. Uppfödaren verkar nöjd över den nya familjen för Musse och själv är jag också jätteglad för både hennes och Musses räkning. Är ju inte alltid så lätt att hitta nytt hem till en 4-månadersvalp som omplacerats. Ytterligare att glädjas åt är att hans övriga kullsyskon nu också fått egna hem.

Som sagt, att vara uppfödare kräver minsann tid, ork och engagemang vilket inte minst blir aktuellt när det inte fungerar med valpköp. Musses uppfödare har verkligen varit ett stöd under hela perioden och engagerade sig mycket på sitt håll för att få det att fungera. Rent praktiskt så fick jag även tillbaka 60% av köpeskillingen eftersom vi hade pratat omplacering redan från början om det trots allt inte skulle fungera, fast det rent formellt inte fanns med i köpeavtalet om återköp.

Lycka till Musse hos din nya familj!!

Stilig och berest IG-herre (bild tagen under midsommarhelgen i Norrland)


5 kommentarer:

  1. Bästa tänkbara nyheter, så roligt! Musse är så stilig, och låter så kul och framåt och läraktig att den nya familjen (som förhoppningsvis inte har en annan liten och känslig hund) måste falla pladask!

    SvaraRadera
  2. Wow! Det hade man nästan inte ens vågat drömma om. Vad kul! Om uppfödaren är så bra som det låter, känner den nya familjen säkert till hans höga energinivå och förväntar sig inte någon liten blyg försiktig sak. Håller alla tummar för att det kommer att gå bra för Musse och hans kullsyskon framöver. :-)

    SvaraRadera
  3. Vad tråkigt att läsa att det inte ordande sig för er och Musse så som ni hade hoppats, men samtidigt skönt att ni hittade en lösning som verkar ha passat er alla ganska bra! Att lämna bort sin lilla 4-månaders valp känns inte som det roligaste, men ibland får man ju ta beslut som inte är roliga eller ens rättvisa. Kram till er alla!
    Kanske är det så att Bingo trivs bäst med likasinnade, eller kanske rentav själv. Kanske är det så att den italienska vinthunden inte är hunden för er, alla hundraser passar inte ihop med alla andra och inte med alla människor. Just speciellt IG, som den vinthund den är, är väldigt, väldigt speciell. För mig den bästa av raser, fullt ös på aktiviteter och efteråt världens gosigaste och kärleksfullaste, men för andra passar inte alls dess mentalitet och egenheter. Och då är det ju ingens fel. Det ska bli spännande att läsa om vad du och Bingo hittar på framöver nu när ni är på egen tass igen. Och så skönt att Musse hittat en ny familj :)

    SvaraRadera