onsdag 27 mars 2013

Avslutning med mersmak

Igår var det även sista kurstillfället i förberedande agility på Hundudden tillsammans med ridgebacken Tindra, mopsen Bettan och kelpien Diddi. Bingo gjorde mycket bra ifrån sig även denna gång på hinderbanor och utdragen tunnel i olika ban-kombinationer och medföljningsvarianter med matte.

Under en paus tycks Bingo undra om någon kommer se...
... när han oinbjuden sticker ner huvudet i mopsmattens kasse.
Det har varit en perfekt agility-intro som gett mersmak till att fortsätta. De första gångerna var det inte så mycket gemensamt fokus fast de två sista gångerna lossnade det som tur är. Bingo verkar tycka det är tillräckligt kul för att klara av gemensamt fokus med matte under längre perioder jämfört med rallylydnaden. Tror själv att rallylydnaden kräver mer av mig som förare för att hålla uppe Bingos intresse mellan stationerna som "bara" är med olika textskyltar. I agilityn har det nog hjälpt med alla fysiska stationer med tunnlar & hopphinder eftersom vi även tränat en del hemma under valptiden med att hoppa över hinder och springa genom täckta pallar med mera.

Och i april fortsätter vi därför med en grundkurs i agility. Även denna inomhus, fast denna gång så kommer vi testa hur det är hos Hundens Hus i Årsta. Sedan får vi se om det i maj blir Hunduddens utomhuskurs för nybörjare. Är inte bara Bingo som är känslig för kyla och dåligt väder utan även matte som föredrar att träna under stabila väderförhållanden. Maj kan ju vara kall om man har otur och än så länge har våren inte överraskat med någon värme...

2 kommentarer:

  1. Så kul att höra hur Bingo "nappar" på olika aktiviteter - jag blir mer och med övertygad om att hundarnas personlighet spelar stor roll för viken typ av träning/tävling de gillar. En kompis som har Bostonterriers har en som gillar Heelwork (gillar att vara näära matte, och ser utmaningen i att hålla sig där) , en annan som tycker heelworkgnetandet är oinspirerande, men som tycker freestyle är kul.

    Vi kinesägare tillhör ju de stora vinnarna nu när det äntligen finns möjlighet att träna inne - tidigare hade de med väderokänsliga hundar ju dubbelt så många träningsmöjligheter... Hoppas ni får riktigt kul på nästa agilitykurs!

    SvaraRadera