lördag 9 februari 2013

Helggodis

Igår kväll gjorde vi helggodis och godis för några veckor framåt. Bland Bingos favoriter toppar ugnsbakad kycklinglever på delad förstaplats tillsammans med köttbullar.

Här är hela processen från mindre aptitlig tinad kycklinglever med mellanstegen bedjande vakthund vid ugnen till diskning på Bingos vis:

oaptitlig bild som därför minskats i strl

hypnotisk väntan från vänster...

... som fortsätter med uppfodrande blick från höger
... fortsatt ugnsbedjande efter att blivit bortschasad när matte skulle
vända på alla bitar.

Förhoppningsfullt svansviftande efter att ugnsformen åkt ut.
"Ge mig NU!"


"Nåja, diska formen går också bra" (matte tillägger att formen självklart
hunnit svalna).

Det färdiga resultatet i ngt färre burkar än planerat eftersom Bingo var
tvungen att provsmaka några bitar. Motprestationen var ett
improviserat slalomgående i köket.
PS. När Bingo inte går att locka med detta eller köttbullar, så vet matte att se upp eller tänka till. Ett exempel nyligen är förförra veckans ringträning då Bingo efter en timmes ringspringande vägrade springa eller gå trots godislockande. Glad svans och piggt gående blev det först efter att ha blivit påklädd och vi gick därifrån. Kan iofs bero både på att han är van vid snabba godisbelöningar och att matte i sin iver att prestera drog för mkt i kopplet när Bingo ville springa förbi eller ikapp andra hundar för att hälsa. Behöver grunna ut ett upplägg där ringträning blir mer lustfyllt för både Bingo och matte innan vi kastar in handduken. När Bingo är mkt rädd fungerar det inte heller med godis, t ex efter nyårsfyrverkerichocken då jag försökte få honom att gå lugnt vidare med godis framför sig.

2 kommentarer:

  1. MIn erfarenhet av att träna kineser är att less is more. Ibland kan det som för en brukshund skulle vara en liten uppvärmning vara ett lagom träningspass. Försöker numera att sluta innan hundarna har tappat intresset - vi tränar därför ofta och kort.
    Härliga spisbilder!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset, ska försöka vara med under kortare tid på kommande veckas ringträning och se om det fungerar bättre. Kom förresten nu på att några av de andra deltagarna med småhundar hade med sig flera och att de hela tiden bytte mellan sina olika hundar. Den som inte var med i ringen fick istället ligga och vila i bilen.

      Radera